Skip to content

Maistettu: Meerlust pinot noir 2003

Aikaisemmin maistetun Rubiconin sisartuote Pinot Noir jatkaa Meerlustin tutulla tyylillä, mutta erottuu selkeästi rotevammasta veljestään. Viiniä maistellessa ei ole epäilystäkään, etteikö lasissa olisi tuhdinpuoleisen Rubiconin hintelämpi älykköveli, joka ahmii J.M. Coetzeen Booker-palkittua kirjallisuutta huoneen nurkassa silloin kun Rubicon piehtaroi pihamaalla rugbypallon kanssa.

Meerlust pinot noirin rubiini väri on intensiivisempi kuin rypäle antaisi olettaa. Sen tuoksussa on mausteisuutta, rutkasti vadelmaa ja aavistus savua. Viinin maku seuraa tuoksua insinöörimäisellä tarkkuudella, mikä lasketaan tällä kertaa eduksi, vaikkei insinöörien ja viinin suhteesta olekaan sävelletty montaa ikimuistoista laulua. Viinin kevyet tanniinit eivät (rypäleelle tyypillisesti) iske säröä kepeään kokonaisuuteen, mutta suuhun jäävästä voikukkaisuudesta voi olla eri mieltä. Alkoholia on runsaasti, mutta keskitäyteläinen viini kestää sen.

Toisin kuin muutama viikko sitten maistetun Italian serkun kohdalla, tämä pinot kaipaa kumppanikseen ruokaa kuin Robinson Perjantaita. Tuottajan mukaan viini kestää kypsytystä, mikä eittämättä integroisi makumaailmaa. Kypsyttämisen seurauksena palettiin saattaisi tosin ilmaantua lisää herkkusienen metsäistä makua, mitä etenkin pinot-klaanin hurahtaneimmat jäsenet metsästävät hullun kiilto silmissään. Koska Viinipiru ei ole herkkusienimiehiä sen enempää kuin pinot noir-intoilijoita, hän toteaa että kyseessä on laadukas viini, joka ei kuulu hänen suosikkeihinsa.

Advertisements
One Comment Post a comment
  1. Arto K. #

    Maistoin viiniä vuorokautta myöhemmin lähes jääkaappikylmänä (noin +12c) ja se oli huomattavasti miellyttävämpää kuin edellisenä päivänä, jolloin tulin nauttineeksi sen pari astetta liian lämpimänä (+20c) monestakin syystä. Piirun verran kohti pakkasta tekee siten tälle afrikkalaiselle pinotille poikaa!

    Touko 10, 2008

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: