Skip to content

Maistettu: Sukuloiden ”Cuoco Pazzo La Langhetta”

Yrjönkadulla vaikuttava ravintola Loft on uudistunut vailla sen suurempaa meteliä tai mainontaa. Aiemmin eteistilojen roolia näytelleen epämääräisen lounge-tilan paikalle on rakennettu Vian edesmenneestä Enotecasta muistuttava viinibaari, joka osoittautui ensikäynnin perusteella viihtyisäksi lisäksi pääkallokaupungin viinitarjontaan.

Kotimaisia viiniympyröitä seuranneita saattaa kiinnostaa, että Loftissa pääsee maistamaan laseittain Riikka ja Jyrki Sukulan ensimmäistä tuotosta: Az Ag Sukula di Cuoco Pazzo La Langhettaa 2006, joka on valmistettu hieman samalla filosofialla kuin kotoisa pyttipannu. Viinissä on 55% nebbioloa (tulevien baroloiden rypäle), 35% tarhan barberaa sekä 10 % dolcettoa (joka on kuulemma tätä nykyä kitketty laadukkaampien köynnösten tieltä). Piru maistoi Sukuloiden tyylinnäytettä 4 cl:n sormustimellisen. Lyhyen ensikohtaamisen perusteella uskaltaa todeta, että purppuran viinin tuoksussa on runsaasti mustikkaa ja että sen musteisessa maku on hedelmävetoinen: tanniineja ja happoja on tarjolla melko maltillisesti, minkä seurauksena viini vaikuttaa ennen kaikkea mutkattomalta ruokaviiniltä. Suurta kypsytyspotentiaalia ei näillä otteilla irtoa, mutta kivasta viinistä on kyse kaikki tyynni.

Ellei pulloa olisi hinnoiteltu yläkanttiin (67€), suosittelisin kokeilemaan sitä kevyemmän aterian kumppanina, mutta tämän kaltaisessa hinnoitteluilmastossa joudun toteamaan, että ellet ole firman luotolla elävä korporaatio-öykkäri tai syvillä taskuilla varustettu viini-intoilija, kannattaa odotella Hullun Kokin baroloa (2010) ennen kuin löysää kukkaron nyörejä kokonaisen pullon verran. Onneksi viiniä saa myös laseittain.

4 cl flirttailuannoksen kumoaminen on riittävä syy eksyä Loftin uudistettuun enotecaan. Sisäpihan terassi yhdistettynä paikan palveluun, mielenkiintoiseen viinivalikoimaan ja myöhäiseen aukioloaikaan nostaa Loftin pienen enotecan tämän hetken mielenkiintoisimmaksi viinikohteeksi Foxyn rinnalle. Kun vielä ottaa huomioon että kulman takaa löytyy ravintola Rafla, niin ei voi kuin todeta että puheet Uudenmaankadun ympäristön väljähtymisestä ovat liioiteltuja.

Advertisements
4 Comments Post a comment
 1. Hmm, pitänee käydä katsomassa, että paljonkos siellä kortilla olikaan vielä ladattuna arvoa. 🙂

  Touko 21, 2008
 2. Arto K. #

  Omalla kortillani pitäisi olla vielä 1,40,- 🙂

  Touko 22, 2008
 3. Arto K. #

  Nyt kun viinin tilaaminen kotiovelle on jälleen laillista, niin mainittakoon että http://www.etiketti.com näyttää kaupittelevan La Langhettaa reilu 24 euron kappalehintaan.

  Touko 26, 2008

Trackbacks & Pingbacks

 1. Free Music for iPod

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: