Skip to content

Maistettu: Chateau Carsin Cuvée Privée 2001

Piru tilasi kaappiinsa joitakin vuosia sitten Bordeauxissa tilaa pitävän Berglundin viinejä silkasta uteliaisuudesta, onhan kyseessä kotimainen viinintuottaja. Nyt kun 12:sta Cuvée Privée-pullosta on jäljellä 3, on selvää että suurin osa pulloista tuli avattua liian aikaisin. Bordeauxin klassiselle tyylille uskolliset laatuviinit nimittäin pääsevät oikeuksiinsa vasta kun viininystävän kärsivällisyys jo vetelee viimeisiään. Cuvée Privée oli toki juotavaa jo muutama vuosi sitten, mutta seisoo vasta nyt siellä missä tuulee.

Chateau Carsin Cuvée Privée 2001 on tilan huippuviini (tai oli muutama vuosi sitten, nyt valikoimiin näyttää tulleen hivenen hinnakkaampi Cuvée). Sen tuoksussa on boysenmarjaa, mokkaa, sikarilaatikkoa ja kukkaa, jota Piru ei biologian tunnit nuokkuneena osaa nimetä. Viini maku on jo kehittynyt: siinä on tummaa marjaisuutta, tyylikästä suklaata ja pehmenneet, runsaat tanniinit. Kaiken kaikkiaan hyvä viini, joka on karheaa kamaa suoraan pakasta, mutta kypsytysvaivan väärti. Valtavaa persoonaa sillä ei ole.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: