Skip to content

Thaimaalainen viini: Monsoon Valley Red & White

Teknologia ja sen mukana tullut ymmärrys on mullistanut viinimaailman kuluneina parina vuosikymmenenä. Siinä missä viininteko aiemmin nojasi sukupolvien aikana muotoutuneisiin traditioihin, joista osa oli hyödyllisiä ja osa haitallisia, se on tätä nykyä kytkeytynyt osaksi tieteellisen ymmärryksen sfääriä. Tieteellistymisen seurauksena viinin yleinen laatu on parantunut kohisten, jopa siinä määrin, että alkaa olla vaikeaa löytää kuuden euron viiniä, joka on juomakelvoton epäonnistuneen valmistusprosessin tai raaka-aineiden laadun vuoksi, ilman että pullossa on korkkivikaa. Viininviljelijät ovat oppineet läksynsä ja ymmärtävät paremmin mitä tarhoilla ja kellareissa tapahtuu. Suurin muutos näkyy kuitenkin siinä, missä viiniä 2000-luvulla kyetään viljelemään: lähes jokaisessa Yhdysvaltojen osavaltiossa, Intiassa, Brasiliassa ja Thaimaassa.

Thaimaalaisen Monsoon Valleyn viiniköynnökset kasvavat pääosin 60 kilometriä Bangkokista lounaaseen, vain muutaman metrin meren pinnan yläpuolella. Viinitalo on viimeisen päälle modernilla laitteistolla varustettu. Samaa ei voi sanoa työvoimasta: tila käyttää tarhoilla elefantteja. Satoja saadaan kaksi vuodessa, aivan kuten pesunkestävässä tropiikissa kuuluukin. Tätä ei olisi kovin moni uskonut todeksi 80-luvulla!

Monsoon Valley Whiten tuoksu on hivenen parfyyminen ja sen makuprofiili on miellyttävän heleä ja neutraali. Tämä colombardista ja paikallisesta malaga blancista valmistettu valkoviini on raikas ja hedelmäinen, toisin sanoen kaikin puolin kulauteltava viini.

Monsoon Valley Red edustaa uudenmaailman pekonirasvakoulukuntaa marjaisella viballa, mutta on makuprofiililtaan ohuempi kuin tyypillinen shiraz, mistä kiitos kuulunee paikalliselle pokdum lajikkeen. Viini ei pelaa aivan samassa sarjassa kuin White, mutta onnistuu kuitenkin kohtuullisesti.

Advertisements
One Comment Post a comment
  1. Vexi #

    On tullut tuota Thaikkulan punaviiniä Moonsoon Valley maisteltua ja täytyy sanoa että oli erittäin positiivinen yllätys, ja aina Thai ravintolassa käydessä sitä tilataan jos on saatavana.
    Viinipirulle kysymys kyseisestä tuotteesta. Mistä tätä voisi tilata kotiovelle muualta kuin Thaimaasta? Haluan tätä kotivalikoimiin.

    syyskuu 15, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: