Skip to content

Viikon viinikysely: valkoisten rypäleiden kiistaton kuningas?

Mikä on kuningasrypäle valkoisten lajikkeiden joukossa? Mikäli todellinen monarkki ei mielestäsi sisälly tähän suppeaan joukkoon, ruksi vaihtoehto jokin muu ja kerro valintasi kommenttikenttään perusteluin tai ilman!

ps. jokaisesta welschriesling vastauksesta luvassa muller thurgaun kokoinen tuskan rääkäisy Pirun suunnalta.

Advertisements
4 Comments Post a comment
 1. Ile #

  Mikä sitten siitä tekee kuninkaan? Se että sitä viljellään maailmalla eniten vai mikä? Mutta jos unohdetaan volyymi niin kyllä melkein voisin sanoa että kautta aikojen niin Chardonnay on ollut aika ässä. Täytyy tietenkin muistaa että kyseisestäkin rypäleestä voidaan tehdä aika tasotonta kamaa. Viinimaailma kuitenkin muuttuu koko ajan, onneksi! Ihan melkein jännittää mitä tulevaisuus tuo tullessaan…

  marraskuu 3, 2008
 2. jla #

  Vaikka pidän erittäin paljon myös Rieslingistä ja erityisesti Sauvignon Blancista, Chardonnay on kuitenkin se lajike, joka monimuotoisuudessaan ja monikäyttöisyydessään on tehnyt suurimman vaikutuksen. Kaikista näistä lajikkeista Chardonnay ilmentää parhaiten kasvupaikkaansa, eli on todellinen terroir-viinien kuningatar. Jättäisin kuninkaan tittelin punaisille.

  marraskuu 4, 2008
 3. veski #

  muu: Albariño! Muuten ois Savvy (vars. kiiwityyliin) mut se on niin holtittoman trendikäs. . Albasta löytyy samat hienot hapot ja snadi pirskale kielellä, hyvin tehtynä upea hedelmäisyys, matalat voltit, a.k.a balanssissa!

  SB on kyllä toisaalta monipuolisempi ja blandattavissa/ kypsennettävissä. Kalifornian-pojille kyllä isot miikat niiden fumeiden tammittamisesta..

  marraskuu 19, 2008

Trackbacks & Pingbacks

 1. Viikon kyselyn tulos: kruunu päähän saksalaiselle! « Viinipiru - se vie koko käden

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: