Skip to content

Sisilia, Italian uusi maailma

picture-12
Piru kävi maistelemassa aurinkoisen Sisilian viinejä hyisen sateen piiskatessa Helsinkiä. Sisilialainen Barone Montalto on kansainvälistä pullokauppaa harjoittava viinipatteristo, jonka myynnistä vain 2 prosenttia koostuu saapasmaan sukankuluttajien panoksesta. Lähestymistapa on siten kaikkea muuta kuin perinteiden pölyttämä. Montalton valikoima koostuu ennen kaikkea helposti lähestyttävistä viineistä, joiden lähimmät kilpailijat brändättyjen viinien markkinoilla löytyvät tuhansien kilometrien päästä valtamerten takaa, eivät Italian sisältä.

Montalto ratsastaa trendien harjalla tuomalla markkinoille orgaanisesti viljeltyä viiniä, sekä punaisena että valkoisena versiona. Ajoitus on oiva, sillä luomun edut alkavat juuri aueta paatuneemmallekin ekoterroristille, jonka mielestä tuholaistorjunta-aineiden varastoiminen omaan kroppaansa on ajatuksena yhtä dekadentti kuin väen vängällä hankittu syöpä.

picture-13

Montalton orgaanisesti viljelty valkoviini on valmistettu paikallisesta cataratto-rypäleestä ja on mielenkiintoinen tuttavuus. Se on fokusoituneen kukkainen viini, joka tiivistyy loppua kohden mineraaliseksi, kuin tuulitunneliin teljetty viognierin ja rieslingin risteytys. Kelpo kamaa, etenkin jos puheissa vilahdellut alle kympin hinta pitää kutinsa. Orgaanisesti viljelty nero d’avola sen sijaan jätti Pirun viileäksi, kuten muutkin rypäleestä valmistetut viinit. Montalton vientijohtaja Enrico Maria Gobinon mukaan rypäleessä on potentiaalia, mutta lähestyn asiaa sonnustautuneena induktiiviseen empiriaan, jossa on refleksiivisen epistemologian kokoinen porsaanreikä. Suomeksi sanottuna, jatkan kulkuani mieli avoinna ja täynnä epäuskoa.

Tärkeä seikka luomun tiimoilta: orgaanisesti viljellyt rypäleet eivät tarkoita, että itse viini olisi orgaaninen. Sekavaa, eikö totta? Vaikka orgaanisissa rypäleissä ei ole tuholaistorjuntakemikaalien jäämiä, saatetaan viiniä piestä kellarin puolella kuin vierasta sikaa. Luonnonmukaisesti tehtyä viiniä etsivältä kuluttajalta vaaditaan kriittistä otetta.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: