Skip to content

Lippulaivan uutuustuote: Giacosa Roero Arneis 2007

Piru kävi maistelemassa pari Artevinon maahantuomaa viiniä Palacessa järjestetyssä promotilaisuudessa. Mielenkiintoisin vastaan tullut uutuus oli lippulaivan valikoimista irtoava piemonten valkoviini, Bruno Giacosa Roere Arneis (28,40€). Viini oli rypäleelle tyypilliseen tapaan päärynäinen ja suutuntumaltaan leveä, mutta mineraalinen ja hapoiltaan piukka. Lisävivahteen pakettiin toi selväpiirteinen fenkolin aromi, joka toisiintui myös maussa. Tätä viiniä haluaisin kypsytellä hiljaisella tulella ja katsoa mihin se vuosien saatossa kurottaisi.

Tämänkertainen kuriositeettiviini löytyi Itävallan suunnalta Ruster Ausbruch Essenzin 2006 muodossa. Kyseessä on chardonnaysta ja welschrieslingistä valmistettu jälkiruokaviini, jossa on jäännössokeria huimat 429 g/l (kolminkertainen määrä verrattuna tyypilliseen sauternes-viiniin). Sormustimellisen testaaminen tuntui juoksevan hedelmäsiirapin lipomiselta. Ei ollenkaan huono viini ja niin hävyttömän riittoisa, että pullolla ravitsisi vaivatta kokonaisen suunnistusjoukkueen, jos se vain tajuaisi hoitaa nestetankkauksensa alkoholin muodossa.

Kyseistä Ausbruchia ei valitettavasti saa Alkon tilausvalikoimista, mikä on totuuden nimissä hyvä asia sekä sokerihumalan että suunnistusmenestyksen kannalta.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: