Skip to content

Maistettu: Bucci Verdicchio Classico Superiore 2007

testaaKun viinitila valmistaa tuotteensa luomumenetelmillä ja on sisarkatraan pyörittämä, Piru ei malta olla innostumatta. Sormet ristiin, että tämä Marchesin alueen valkoviini esittää fanfaarin arvoisia otteita.

Valitettavasti Bucci Verdicchio (14,77€) ei onnistu houkuttelemaan elävältä haudattua vaskipuhallinta ulos arkusta, sillä vaikka viinissä ei ole mitään vikaa, se maastoutuu sovinnaisiin puitteisiin niin onnistuneesti, ettei herätä intohimoja sen enempää puolesta kuin vastaan.

bucciBucci Verdicchio on tuoksultaan hillityn aromaattinen, etäisesti salmiakkisia sävyjä tapaileva valkoviini, josta löytyy myös mehiläisvahan poljentoa. Suutuntumaltaan viini on rutikuiva, tasaisen hapokas ja aavistuksen öljyisä, ja sen tuoksua säyseämpää makua hallitsevat vihreä omena yhdistettynä pehmeämpään persikkaiseen hedelmään. Loppumaku tarjoaa rutkasti umamin pinkeyttä, mitä voisi luonnehtia pähkinäisyydeksi.

Bucci ei onnistu vakuuttamaan Pirua, vaikka siinä ei olekaan mikään mutkalla. Se on kuin moniulotteisempi versio Larochen Chardonnay L:stä: tasapainoinen, tasokas ja tasainen, täyttäen tehtävänsä tarjoamatta spektaakkelinnälkäiselle connoisseurille mitään ylimääräistä tai yllättävää.

Mikä: Verdicchio-rypäleestä valmistettu luomuviini DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superioren alueelta

Kenelle: sille, joka etsii ruokapöytäänsä valkoviiniä, joka ei varasta showta tai vaadi toista taputuskierrosta

Kenelle ei: sille, jonka seikkailunnälkä ylittää rajapyykin jos toisenkin
Hinta vs. Laatu: piru-ok

Advertisements
One Comment Post a comment
  1. Kattos Ville Pirua kun otti puheeksi tämän Buccin. Olin itse valinnut sen lokakuun viiniksi, joten vilkaise myös eläkeläisten palstaa:
    http://www.elakelaistenuutiset.fi/penanpalsta.php ja sieltä viiniarvosteluista lokakuun viiniä.

    tammikuu 5, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: