Skip to content

Viiniperversioiden pimeässä ytimessä

Kuin luontaisena jatkeena viime viikkojen lisäaineteemalle, nousee tietoisuuteen jostain viinimaailman syvyyksistä sokeriton makea viini, jossa rypäleiden luontainen sokeri on korvattu keinotekoisella makeutusaineella, hieman kuin sokeri aspartaamilla Pepsi Maxissa! Ihanaa, vihdoinkin terveellistä viiniä.

Kiitokset tempusta kuuluvat amerikkalaiselle Chateau Thomasille, jonka mukaan kyseessä on ”naturally-sweetened sugar-free sweet wine”, mikä pistää paatuneemmankin semantikon pään pyörälle. Vakuutteluista huolimatta voimme olla kohtuullisen varmoja siitä, ettei Zerose®-makeuttajassa ole luonnollista ainakaan sen valmistusprosessi, ellei sellaiseksi lasketa myös uraanin rikastamista. Tuottaja tarjoaa iltapäiviemme iloksi myös Chenin blancista tehtyä keinomakeutettua roséta, mikä tarjonnee kohtuullisen ällöttävän makumatkan seikkailunhaluisille.

Chateau Thomasin kannalta on varsin valitettavaa, että viinin todellinen läskipotentiaali löytyy sokerin sijasta alkoholista, kuten aihetta ruotinut Dr. Vino osuvasti toteaa. Vaan mene ja tiedä: kukaties saamme pian todistaa myös keinomakeutetun alkoholittoman viinin synnyn? Sellaisen, jota diabeteksen kanssa kamppailevat muslimit voivat lipitellä lastensa kanssa.

Tumpin tuotteiden maailmanvalloitusta odotellessa Viinipirun lukijat voivat lisätä punaviiniinsä tuttua ja turvallista Hermesetasta.

Advertisements
One Comment Post a comment
  1. …pysty ees juomaan makeutettua glögiä hehkuviinillä. I’ll pass.

    helmikuu 4, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: