Skip to content

Biodynaamista samppanjaa keittiössä

valokuva093

Pirun luonnollista habitaattia signifioivan viinikaapin välittömässä läheisyydessä on havaittavissa komea ilmestys: kuusi pulloa Fleuryn biodynaamista samppanjaa keskellä keittiönpöytää. Biodynaamisuus ja samppanja ovat melko harvinainen yhdistelmä, jopa siinä määrin, että eräiden suurten samppanjatalojen edustajat ovat väittäneet, ettei viljelytapa ole mahdollinen Champagnen alueella.

Väärässä ovat, vaikkei biodynaamisuuden marginaali-ilmastollinen yhteiselo Pinot noirin kanssa mutkatonta lienekään. Siitä viis, Fleury Pere et Filsin viljelmät ovat olleet itikkamyrkyistä ja turbolannotteista vapaat jo vuodesta 1992, ja talon cuvée maistuu juuri siltä, miltä herkullisen samppanjan pitääkin: elegantilta, raikkaalta ja kadehdittavan tasapainoiselta.

Fleuryn samppanjoita pääsee maistamaan Helsingissä laseittain ainakin La Petit Maisonissa. Omalle keittiön pöydälle niitä saa toimitutettua muun muassa täältä.

Advertisements
4 Comments Post a comment
 1. Ainakin 15.7.2008 sitä sai myös Ravintola Savoysta. Antti Uusitalo sitä suositteli ja tilaisuudesta on pieni kommentti blogissani
  http://parvela.blogspot.com/
  Sieltä kun valitset heinäkuun ja 15.päivä

  helmikuu 11, 2009
 2. Arto K. #

  Kiitti tiedon jakamisesta, Fleuryn samppanjaa suosittelee muuten myös Alice Feiring, viinimaailman virallinen luomuhäirikkö (jolla on samalla pistämätön maku).

  helmikuu 11, 2009
 3. Arto K. #

  Lisättäköön, että Fleuryn mauiltaan intensiivisen pakatuksi, mutta väriltään tolkuttoman vaaleaksi osoittautunutta roséa on tarjolla laseittain Tehtaankadun Mange Sudissa. Suosittelen testaamaan.

  helmikuu 11, 2009
 4. Biodynaamiset tuotteet ovat todella fantastisia. Niistä maistuu alkuperäisyys ja luonteenomaisuus upeasti. Meilläkin on niitä paljon valikoimassamme, suosittelen lämpimästi! t. Marjut Langefeld / Weinwelt Langefeld

  maaliskuu 28, 2012

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: