Skip to content

Maistettu: Voga Italia Quattro 2006

testaaVoga Quattro (9,05€) on sisilialainen viini, joka nostattelee kulmakarvoja työkseen. Viinin tuubipullo muistuttaa mainetta niittäneestä Voss-vedestä, mikä selittyy sillä, että tuottaja osti muotoilun samalta suunnittelupajalta kuin norjalainen artesaanivesi. Varsinaista ideavarkautta ei siten ole tapahtunut.

Piru veikkaa, että kimmoke pullon muotoiluun syntyi tarpeesta muokata viinistä salonkikelpoisempi polttoaine viinintuottajamaiden klubiskeneen, jossa kuosaava on jo pitkän aikaa vokottellut itselleen juntin leimaa lipittelemällä punaviiniä viihteellä.

4200071

Viinin väri taittaa reunoilla sinertävään purppuraan. Tuoksussa on tummia marjoja, lakritsaa ja hieman kanelia. Kuuman alueen tuoksu, niin hyvässä kuin pahassa. Viinin lämmitessä lasissa, leijailee nokkaan hento kynsilakanpoistoaineen tuoksu. Maku on kevyehköön kallellaan, hedelmävetoinen ja notkea; flavoriosastolta löytyy pyöreää luumua ja kirsikkaa. Lopetus tarjoilee latingin kipeästi kaivattuja tanniineja, jotka ovat hillityt, mutta maultaan karvaat, ja karkottavat ajatukset liiasta mehumaisuudesta.

Kokonaisuus ratkaisee, eikä se onnistu kiehuttamaan Pirun hornankattilaa paria poreilua enempää. Ollakseen tammeton punaviini, Voga Quattron hedelmäisyys on hähmäinen, ei tarpeeksi fokusoitunut. Viinin viilentäminen auttaa asiassa: se on parhaimmassa terässä pari pykälää viinikaanonin sumputtaman intuition neuvomaa lämpötilaa kylmempänä. Tällöin freesi linjakkuus korostuu maustekeekoilun jäädessä taka-alalle.

Kyseessä on mutkaton viini saapasmaan maaseudulta. Siinä ei ole pullon lisäksi mitään viileää, mutta se löytänee uutuuksia hamuavan kohderyhmänsä täsmäohjuksen tarkkuudella. Vaikka Viinipiru ei juurikaan syty viinistä, se ei todennäköisesti petä satunnaisen lipittelijän odotuksia. Asiakas maksaa erikoisen pullon tuomat lisäkustannukset ostoksessaan, joten on jokaisen oma valinta tarttuuko syöttiin.

Mikä: jännällä pullolla varustettu perusvalikoiman viini Sisiliasta, joka kannattaa nauttia kohtuullisen viileänä
Kenelle: tyylitietoiselle seuraviini-iloittelijalle

Kenelle ei: sille, joka olettaa että jännää muotoilua seuraa jännittävä viini

hinta vs. laatu: piru-ok

ps. Voga Quattrosta on piisannut tähän mennessä juttua myös täällä sekä täällä. Muotoilu on mitä ilmeisimmin täyttänyt tehtävänsä!

pps. Pullo tarvitsee ulkonäöstään huolimatta korkkiruuvin avautuakseen: synteettinen korkki lymyilee piilossa muovin alla.

Advertisements
6 Comments Post a comment
 1. ostimme pullollisen sparlinkia ja ouatroa ja annoimme olla jääkaapissa pari päivää ja maistomme sitten lihan kanssa viiniä oli tietysti hyvä jos pullot voisi palauttaa alkoon mutta viedessämme pullot alkoon ne eivät käyneet
  pahvi pakkaukset olisi kiva asia

  kesäkuu 15, 2009
 2. Pilkunnussija #

  luin jutun ja kommentin ja maistelin kommentin sanoja oli tietysti hyvä jos tekstin voisi lukea helposti mutta lukiessani tekstiä sitä ei ollut helppo lukea välimerkit olisi kiva asia

  tammikuu 29, 2010
 3. pahvi #

  Joo, varsinkin tuo sparkling pitäisi ehdottomsti saada pahvipakkaukseen. todella kätevää olisi se 😉

  helmikuu 2, 2010
 4. Aave","nussija #

  Tjaa, minun makuuni välimerkeistä oli jopa ylitarjontaa, mikä Pirun rehevässä tyylissä on sinällään toki ymmärrettävää.

  helmikuu 4, 2010
 5. Viinipiru #

  Nussittiinko tässä nyt mun juttua takaapäin vai h_hammarenin kommenttia? Oli miten oli, koko blogi on sen seurauksena nyt täysin ryvettynyt (mikä ei välttämättä ole huono asia).

  helmikuu 8, 2010
 6. Aave #

  Kas, tämä myöhäinen kommentaattori ei huomannut kommentoinnin lähtökohtaisesti interkommentatiivista luonnetta. Ja siksi ihmetteli ja siksi kommentoi. Mutta pääasia että kommentoidaan, niin pysyvät kaikki varpaillaan.

  helmikuu 8, 2010

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: