Skip to content

Hesarin tilaaja, älä anna lipua ohi silmien

petrus

Tämän päiväisestä Ruoka & Juoma-osiosta löytyy mielenkiintoinen artikkeli huippuviinien hinnanmuodostuksesta. Vaatii tunnarit. Niille, jotka eivät lehteä tilaa kerrottakoon, että kirjoittajan laskujen mukaan Petrus-pullon tuotantokustannukset ovat noin 30€. Kukin voi laskea voittomarginaalin yli 3.000€ hintaan myytävälle pullolle. Petrus on siten sampo sanan alkuperäisessä merkityksessä ja päihittää rahantekokoneena jopa satojen prosenttien tuottoa lupailleen surullisen kuuluisan Wincapitan.

Itse en ole Petrusta maistanut, mutta uskaltaudun epäilemään, ettei vastinetta rahalle ole varsinaisesti tarjolla koko summan edestä, joskin rutkasti enemmän kuin klassisessa pyramidihuijauksessa. Tämä järkeily ei luonnollisesti poista poltetta päästä maistamaan viiniä, päin vastoin.

Advertisements
2 Comments Post a comment
 1. Omakohtaisena kokemuksena kerrottakoon, että melko kauan sitten päätti viinikerhomme uhrata 3000 mummon markkaa pulloon Petrusta. Maistelimme sen puolisokkona eikä se meinannut erottua tavallisten australialaisten joukosta. Vasta jälkeenpäin huomasimme, että kyseinen vuosikerta oli 1992 mikä Petruksen kannalta oli huono vuosi.

  maaliskuu 27, 2009
 2. Viinipiru #

  Itseäni hauskuttaa ajatusleikkinä pohtia, kuinka paljon maailman parhaimmiksi päätetyissä viineissä on institutionalisoidulla tasolla keisarin uudet vaatteet-ilmiötä ja sellaista painovoiman kumoavaa gravitaatiota, joka ohjaa maistelijat normatiivisen paineen myötä toteuttamaan kaanonin mukaista mielipidettä ja ylläpitämään hintakuplaa.

  Toisin sanoen, ovatko ne niin hyviä kuin niiden tulisi olla ansaitakseen suuren osan viinijournalismin huomiosta? Etenkin välipallin vuosina, jolloin kontrasti on äärimmillään. Kannustavaa huomata, ettei ihmisen tarvitse olla ”lapsi tai hullu” todetakseen ääneen, että jonain vuosina keisari keekoilee au naturel.

  ps. tämäkään ei vähennä intoa maistaa kyseistä viiniä, kuinkas muutenkaan. Kumma otus tämä homo sapiens.

  maaliskuu 27, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: