Skip to content

Trenta, pikkuisen pilalla

picture-2
Pistäydyin viikonloppuna Albertinkadun Trentassa, tuossa pikkuisen italialaisemmassa ravintolassa, jonka viinivalikoima on tavannut olla kaupungin parhaita. Kokemus jätti happamaksi, mutta miksi?

Vaikka nettisivut eivät sitä kerro, Trenta on luonut nahkansa. Ravintolaa on tarjoilijan mukaan tuotu lähemmäs S-ryhmän yleistä linjaa, muun muassa reseptien muodossa (mikä tarkoittanee suomeksi raaka-aineita ja työvoimaa). Kun talous on tällainen, jotain on keksittävä. Joku on ilmeisesti keksinyt vieraannuttaa kanta-asiakkaat.

Ja pian muutkin asiakkaat. Listan pekonirisotto nimittäin maistui esanssisen sitruunaiselta, kuin muoviin pakatuilta sitruuna-muffinseilta. Keittiön mukaan maku oli peräisin tuoreesta sitruunasta, mutta mene ja tiedä. Annoksen makuprofiili oli siinä määrin arveluttava, että kovin moni annoksen tilannut tuskin palaa rikospaikalle.

Mistä päästäänkin viineihin. Alkuaikoina Trentassa saattoi tilata 4 senttilitraa vaikkapa Antinorin Tignanelloa tai Allegrinin amaronea. Nyt tilalle on tullut melko geneerinen lista, jonkalainen löytyy Helsingin jokaisesta ravintolasta. Huippuviinien myyminen senttilitroittain oli kieltämättä mielipuolista touhua, mutta kannattaako koko konseptin ydin iskeä leikkuriin ensimmäisen yskäisyn kohdalla ja korvata se kierrätetyillä kilpailueduttomilla ketjuideoilla?

Oli tilattava pullo. Kahden ensimmäisen yrityksen kilpistyessä pahoitteluun tuotteen loppumisesta, alkoi listan tavaaminen tuntua turhalta. Harhaileva katse huomasi, että enoteca-puolen hyllyt harottivat tyhjyyttä, joten käynnissä lienee jonkinlainen varastojen lopullinen tyhjennys. Travaglini ulos, Gato Negro sisälle?

Jos lama tekee tällaista tuhoa, kukaties se voisi olla niin kultainen, että tekisi saman koko ketjulle, joka ei näytä ymmärtävän markkinoita, joilla toimii. Nettisivujen mainostaman Punavuoren boheemin ravintolakulttuurin ei ole tarkoitus saada asiakasta happamaksi, vaikka sitruunoiden kanssa pelattaisiinkin. Näillä otteilla ravintola vaipuu pian hotellin väsyneiden bisnesasiakkaiden ravintolaksi ja se tuskin kampeaa ketjua kuopasta.

Ps. Trentan salin puolella häärivä henkilökunta on siinä määrin osaavaa ja ystävällistä, että voisiko joku värvätä porukan parempaan talteen ennen kuin ravintolan muodonmuutos Rosson kilpailijaksi saatetaan karuun päätökseensä?

Advertisements
One Comment Post a comment
  1. haamu #

    Muistikuva viime syksyiseltä Helsingin matkalta ja Trentasta. Odottaessamme huoneen vapautumista ja lueskellessamme ”lobbyssa” tuli tahtomatta kuulleeksi respan epätoivoista yritystä järjestää henkilökuntaa illaksi aukeavaan ravintolaan. Vajaan tunnin aikana ei tuntunut onnistuvan. Tullessamme yöpuulle vuorossa ollut respahlö vastasi viinitarjoilusta, joka sekin pian päättyi aikaiseen valomerkkiin. En muistanut kysyä oliko ravintola ollut auki.

    huhtikuu 7, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: