Skip to content

Krug-samppanjatalo kaupan?

picture-21

Feikkiluksusta molemmille käsille

Louis Vuittonin laukkubrandin ja Hennesyn konjakin omistavan LVMH–ketjun huhutaan kaupittelevan samppanjaportfoliotaan, joka sisältää muun muassa yhden maailman kalleimman samppanjan, Krugin, maailman myydyimmän samppanjan, Moëtin, toiseksi myydyimmän samppanjan, Veuve Clicquotin, ja kukaties maailman kuuluisimman samppanjan, Dom Pérignonin. Kaupan päälle lätkäistäneen maailman vanhin samppanjatalo Ruinart.

Samppanjan raju myynninlasku romahduksen rikkomissa rattaissa on mitä ilmeisimmin säikäyttänyt imperiumin takana vaikuttavan ahneen miljardöörin, joka on erikoistunut myymään keskinkertaisia tuotteita keskiluokalle keskivertoa kauheammilla hinnoilla. Kauppahinnan huhutaan olevan 14 miljardia euroa ja ostajan englantilaisen Diageon, joka omistaa muun muassa Guinnesin ja Smirnoffin.

Ostajan portfoliota tarkastellessa voi kohtuullisen turvallisin mielin todeta, etteivät mahdolliset muutokset vala uskoa brandien tulevaisuuteen. Jos halajat ei-massatuotettua samppanjaa, vältä näitä.

Advertisements
5 Comments Post a comment
 1. olemme jo parina vuonna tilanneet laatikollisen tilashampanjoita tuttavien kanssa kimpassa. Laatikkoon päätyy kaikenlaisia pienten, vähemmän tunnettujen tilojen tuottamia kuplajuomia – yleensä ovat olleet pääsääntöisesti hyviä – osa loistavia. 🙂

  Voin lämpimästi suositella tällaista aktiviteettia kaikille, joita vastaan sellainen mahdollisuus tulee. On kuin joulukalenteria avaisi lapsena 😉

  huhtikuu 23, 2009
 2. Aivan! Tilasamppanjat ovat monin kerroin jännittävämpiä ja on helppo nähdä miksi ne ovat usein varsin laadukkaita: isot talot ostavat rypäleensä viljelijöiltä, jotka saavat sitä suuremman hinnan, mitä enemmän rypäleitä tahkoavat, ensimmäiset kasvattavat rypäleensä samalla pieteetillä, millä tekevät viininsä, eikä ulkopuolista tarvetta määrän ja laadun väliseen kompromissiin ole. Isoilla taloilla on toki varaa ostaa sellaista huippuosaamista ja laitteistoa, mihin pikkutuottajat eivät taivu, mutta nöyrä vaatimaton mielipiteeni on, että loppujen lopuksi särmikkyys on paheena pienempi kuin steriiliys….

  huhtikuu 23, 2009
 3. lienee elämänkatsomuskysymys 😉

  huhtikuu 23, 2009
 4. Verne #

  Nelle:
  paljonko tällainen ”laatikollinen” keskimäärin tulee kustantamaan?

  huhtikuu 24, 2009
 5. n. pari kymppiä per pullo.

  huhtikuu 27, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: