Skip to content

Maistettu: André Stentz Riesling 2007 (15,61€)

HankiMikä: Alkon perusvalikoiman luomuvalkkari Ranskan Alsacesta
Kenelle: Sille, joka arvostaa viinissä rapsakkuutta
Kenelle ei: Sille, jotka etsii viinistä tropiikin tunnelmia
Hinta vs. Laatu: piru-ok1

Alsacen suunnalta saa vastinetta rahalle. Niin tälläkin kertaa, kun lasissa on André Stentzin (ranskalainen etunimi ja saksalainen sukunimi, maakunnan traditiota parhaimmillaan) luomuna viljelty Riesling vuodelta 2007.

008121
Ensimmäisenä tarkastelija huomaa, että viinillä on kiva väri, mikä on Pirun mielestä aivan liian harvinaista valkoviineissä. Melko intensiivinen ja eloisa väri taittaa kultaan ja kutsuu tunkemaan klyyvarin lasiin. Tuoksu on raikas ja kosiskeleva, talviomenaa, päärynää ja hieman kukkeutta; taustalta löytyy hento sokerinen aromi, joka muistuttaa vaahtokarkkia. Lämpimämpänä tuoksusta erottaa salmiakkia ja alkoholin, joten suosittelen viinin huolellista kylmentämistä ennen tarjoilua, vaikka yleensä itse nautinkin laatuvalkkarini viinikaanonin ohjeistusta lämpimämpänä.

Maku on pirteä, mineraalinen ja persikkainen, runsaat hapot ovat sitruunaiset ja suutuntuma rapsakka. Suussa viini käyttäytyy kuin liian hyvin viihtyvä päivällisvieras, joka viipyy siinä määrin pitkään, että isäntää alkaa haukotuttaa. Suotakoon se viinille, sillä maun pituus on tasokkuuden merkki. Kokonaisuutena Stentz Riesling on hapokas, mutta tasapainoinen ja elegantti. Vaikka tarjolla ei ole säästöpossun räjäyttävää makuspektaakkelia, vastinetta rahalle löytyy sopivasti. Mikäli hapokkaat viinit eivät ole suosikkikategoriasi, Suosittelen Stentzin yhdistämistä vaaleaan kalaan. Kermaakaan se ei pelkää.

ps. lopetan tästä postista alkaen kuvien linkkaamisen Alkon sivuille, jotta selailu olisi entistä kätevämpää mobiililaitteilla. Linkki Alkon sivuille löytyy viinin nimen kohdalta ylempää, paristakin kohtaa.

Advertisements
2 Comments Post a comment
  1. aria #

    Tätä on jokunen pullo tullut nautittua, varsin kelpo viini. Kaikissa kuvauksissa vaan hämmentää se, etten kykene haistamaan kyseisessä viinissä noita kuvailtuja tuoksuja, jokaisen korkkaamani pullon hallitseva tuoksu on mielestäni ollut VILJA. Epäilenkin vahvasti että nenäni on tullut hulluksi tämän kyseisen viinin kohdalla. Eikö joku voisi päästää minua pälkähästä ja kertoa haistavansa siinä edes aavistuksen olkea, kauraa tms?

    Touko 4, 2009
  2. Itse haistan toisinaan tammitetuissa valkkareissa märkää olkea ja Tempranilloissa kauraisuutta (kumpaankaan ei usein törmää jargonissa). Vaikka en niitä Stentzistä löytänytkään, tämä on muistutus siitä, että jokaisella ihmisellä on erilainen paletti. Et siis ole hullu!

    Touko 4, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: