Skip to content

Vapun kuohuviini: Engel 2007 (15,98€)

Valmistettu samppanjarypäleestä, samppanjametodilla ja kaupan puoleen hintaan, siinä on vapun kuohuviini pähkinänkuoressa. Kuulostaako paradoksilta? Ei huolta, yhtälössä on vielä yksi salavihkainen muuttuja: nimittäin se, ettei viini tule Champagnen maakunnasta, vaan Alsacesta, Saksan rajan tuntumasta, eikä siten ole aito samppanja. Vaikka Engel Crémant d’Alsace Chardonnay Brut (15,98€) ei nousukaan samppanjoiden aristokraattiseen kastiin, se tarjoaa mukavasti vastinetta rahalle. Tuore vuosikerta 2007 on edeltäjäänsä parempi, joten ei muuta kuin vappunenä naamaan ja pulloa kohti.

picture-23

Kuplat ovat samppanjaa suurempikokoisia ja maku Chardonnaysta huolimatta melko terävä, mutta hedelmä on miellyttävän kypsää. Raa’an omenan sijasta kulauttelijan palettia viettelee hurmaava persikka, joka ei lipsu ylikypsyyden puolelle. Kokonaisuutena viini on tasapainoinen ja kantaa 12 gramman sokerinsa komeasti. Aavistuksen robusteista otteistaan huolimatta tämä luomuviini on miellyttävä tuttavuus, jolla kelpaa huuhtoa tippaleipiä vappupiknikillä.

Advertisements
4 Comments Post a comment
 1. mr_hifi #

  Oma vastine Jansz Premium Rosé http://alko.fi/tuotteet/fi/522987. Todella laadukkaan oloinen uutuus, toisaalta yhteydet Louis Roedereriin antaa kai jo syytä odottaa hyvää.

  huhtikuu 28, 2009
 2. VerneT #

  Campo Viejo Cava Brut Reserva erinomainen alle 10e kuohuviini. Ehkä paras valinta kesäkeleille. http://www.alko.fi/tuotteet/fi/538677
  Ja jos haluaa lasiin pinkkiä niin Codorníu PN Brut oikein hyvä valinta. http://www.alko.fi/tuotteet/fi/587077

  huhtikuu 29, 2009
 3. VerneT #

  Mikähän tätä taas vaivaa, ensin näkyy postaus ja sitten taas ei näy ja nyt taas näkyy. Pahoittelen spammia, Piru, toisen viestin voi poistaa. (ja tämän)

  huhtikuu 30, 2009
 4. Viinipiru #

  Luulen että WordPressin akismet-suodatin sekoili ja epäili kommenttia roskapostiksi www-linkkien takia. Itse äkkäsin vasta äsken, ettei viesti ollut tullut sivulle asti! Kiitos kommentista ja hyviä vappuja.

  huhtikuu 30, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: