Skip to content

Parkerin imperiumi uppoamassa?

Robert Parker

Robert Parker

Viinimaailman vanha behemoth Robert Parker on kuluneina viikkoina järsinyt omaa nilkkaansa. Parkerin ensimmäinen möhläys oli Bordeauxin vuosikerta 2008:n hehkuttaminen liki yhtä erinomaiseksi kuin 2005, muiden viinikriitikoiden ja itse viinitilojen ollessa huomattavasti maltillisimpia. Parkerin suitsutuksen pelätäänkin nyt nostavan viinien hinnat kattoon vailla käypää vastinetta. Kyseessä sanotaan olevan jo kolmas vuosikerta tällä vuosituhannella, jonka Parker on kämmännyt.

Tämän lisäksi Parker on lähtenyt tukkanuottasille viinibloggaajien kanssa, syytellen bloggaajia milloin talebaneiksi, milloin typeriksi juoruilijoiksi. Oli blogeista mitä mieltä tahansa, mollaaminen saattaa kostautua Parkerille. Joukko äkäisiä muurahaisia saattaa nimittäin tehdä elefantin olon varsin tukalaksi, eikä suuri yleisö näe jättiläistä jalouden ruumiillistumana, jos se käyttää jalkojaan lilliputtien tallomiseen.

Kolmanneksi Parkerin suhtautuminen korruptioon hänen omassa tiimissään on tahrannut miehen mainetta. Tiukasta eettisestä koodistostaan tunnettu Parker jäi kiinni kaksinaismoraalista puolustellessaan yksityiskoneella voideltua alaistaan. Kuka herran narautti? Viinibloggaajapa tietenkin.

Oli Robert Parkerin oligarkiasta mitä mieltä tahansa, ainakin herra tarjoaa mitä mainiointa saippuaviihdettä viinin ystäville. Keep it up, Bob!

Advertisements
3 Comments Post a comment
 1. Thanks for the link. Although I’m reading the article only in translation via Google, it’s still entertaining (sorry, my Finnish is not so good! 🙂

  Cheers!

  Touko 7, 2009
 2. Viinipiru #

  Cheers! And thanks for the original post.

  Provoked by your example I put Google to translate the blog from Finnish to English. Pheew, lovely gibberish, but then again, the topic is no stranger to u:)

  Touko 7, 2009
 3. Mika Timonen #

  Hyviä huomioita! Herra Parker lienee menettänyt suhteellisuudentajunsa tai alkanut pitää itseään jonain muita ylempänänä, mikä ei tosin ole uutta. ainakin minun mielestäni Parker teki nyt elämänsä töpin, koska ei sateinen vuosikerta voi olla loistava. Ei edes intiaanikesä voi pelastaa vuosikertaa loistavaksi, ei edes vuonna 1983. Muutenkin Parkerilla on mennyt metsään viime vuosina, ainakin vuosikertojen 2003 ja 2005 suhteen. Ja jos ukko väittää 2008 olevan yhtä hyvä kuin 2005, niin ei kaikki taida olla Parkerin kitalaki ja nenä enää ihan kunnossa. No kukaan ei ole täydellinen, ei edes Mr Parker – onneksi:)

  Touko 9, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: