Skip to content

Maistettu: André Clouet Brut Millésime 1995 (55€)

Toisinaan on syytä juhlia ja torstai tarjoaa sille mainiot puitteet, siinä missä André Clouet sisällön. Tämä Pinot noirista ja Chardonnaysta valmistettu vuosikertapullote tarttui Pirun haaviin Alkon toukokuisessa arvonnassa ja on odotellut kotvasen korkkaamista, joten ei muuta kuin ’poks’-ääntä kohti!

img10234780474
Viinin väri on kullankeltainen. Tuoksu on runsas, melko kehittynyt ja paahteinen. Se on kuin aprikoosimarmeladilla päällystetty paahtoleipä, joka nautitaan bensa-aseman pumpun välittömässä läheisyydessä maapähkinä puraisua vaille valmiina vapaassa kädessä.

Viinin maku on raikas kuin kastepisara. Vetisestä metaforasta viis, tämän viini kohdalla ei velttoilua tarvitse pelätä: siitä huolen pitää tiukka mineraalisuus, joka kannattelee jäntevää makua alusta loppuun. Täyteläinen maku on muuttanut muotoaan ajan hampaissa: runsain hedelmä on korvaantunut umamin pinkeydellä, tryffelin flavorilla sekä pähkinäisellä jälkimaulla (joka on oikeastaan enemmän tuntuma kuin maku).

Kokonaisuutena viini on fokusoitunut, jopa piukka, ja kohtuullisen pitkä. Suosittelen viinin yhdistämistä ateriointiin piirun verran jääkaappikylmyyttä lämpimämpänä. Apertiivina sen rumpupatteriston lailla pärisevä happosektio saattaa olla joillekin liikaa. Koska en malta olla lipsumatta latteuksien puolelle, totean, että torstai on toivoa täynnä. Ensi viikolla kukaties hernerokkaa ja pannaria, mutta ei tänään.

++++

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: