Skip to content

Vähemmän tammea Piemonten suunnalla

Italialaisista viineistä ansiokkaasti raportoiva Vinowire-blogi kertoo, että monet Piemonten Nebbiolo-tuottajat ovat vähentäneet hiljattain tammen käyttöä parhaissa viineissään. Tämä toivotetaan tervetulleeksi myös Viinipirun toimesta, sillä uusi tammi on kallis komponentti (500 euroa tynnyri), jonka tuoma kustannus siirtyy sellaisenaan kuluttajahintoihin. Hinta ei kuitenkaan ole suurin syy karttaa liiallista tammea. Vaikka tammen kosketus on usein välttämätön sen tuoman tekstuurin, ikäpotentiaalin ja kompleksisuuden vuoksi, liika tammikäsittely luiskahtaa helposti mauttomuuden puolelle.

Enkä tällä tarkoita vain viinin makua. Kyse on laajemmasta kokonaisuudesta, joka sisältää lopputuotteen lisäksi myös sen taustalla vaikuttavan valmistusfilosofian. Ajatelkaapa marmoria. Se näyttää hienolta ja tuo ylellistä tunnelmaa asuntoon. Jos asunnon kuitenkin suunnittelee Donald Trump, se ei sisällä mitään muuta kuin marmoria, kultaa ja Swarowski-kristalleja. Lopputulos on sekä poikkeuksellisen kallis että tavattoman tyylitön.

Picture 3

Melanie, vauva ja Midaksen mauton kosketus

Liika tammi nimittäin hautaa viinin nyanssit ja rypäleen ominaispiirteet paksun vaipan alle, etenkin silloin, jos tynnyreiden paahtamisen kanssa ei noudateta malttia. Viinistä tulee huippumoderni ja juureton ’coca-cola -viini’, joka voisi yhtä hyvin olla kotoisin Australiasta kuin Espanjasta. Viinipiru-blogi toivottaa muutoksen tervetulleeksi niin Piemontessa kuin muuallakin, johtui se sitten taloudellisesta taantumasta tai globaalin viinikulttuurin kehittymisestä seuraavalle asteelle.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: