Skip to content

Erästä maailman kalleinta samppanjaa laseittain Helsingissä

Kuva 5

Kuva 6

Maailman kalleimpiin lukeutuva samppanja, Cristal, tunnetaan ennen kaikkea esiintymisistään timanttien säihkeen seurana rapvideoissa. Ensi viikolla asiat saavat kuitenkin uuden tolan, sillä Cristal alkaa virrata vapaasti Ludviginkadun Grotesk-barissa. Mikä parasta, kukkaroystävällinen hinnoittelu mahdollistaa juoman nautiskelun myös sellaisille, joiden primääri veroprosentti ei ole kiinteä 28.

Annos himottua kuplajuomaa (8 cl) tulee kustantamaan noin 25 euroa. Se on kohtuullisen sopuisa hinta tuotteesta, jonka markkinahinta pyörii 200 eurossa (jos Grotesk myy koko pullon, eikä hävikkiä ole lainkaan, loppusumma on vaivaiset 234€, mutta käytännössä Grotesk tuskin tekee tuotteella lainkaan voittoa).

Ja kun mainostamislinjalle lähdettiin, mainitaan samaan syssyyn, että samainen baari myy joka tiistai Pol Rogeria kukkaroystävälliseen 5 euron lasihintaan läpi illan. Kyseessä lienee samppanjan polkuhinnoittelun epävirallinen Helsingin ennätys, joten jos mielit samppanjahumalaa, suuntaa Ludviginkadulle.

Advertisements
4 Comments Post a comment
 1. pera #

  minkä kokoinen on tuo polkku lasillinen?

  syyskuu 2, 2009
 2. Viinipiru #

  Ihan peruslasilta näytti eilen, eli sanoisin että kohtuuttoman hyvä diili.

  syyskuu 2, 2009
 3. Panda #

  Milläköhän perusteella Cristallista saadaan maailman kallein sampanja??

  syyskuu 3, 2009
 4. Viinipiru #

  Cristal lienee siinä mielessä onnellisten tähtien alla syntynyt, että se on sekä kallis että kohtuullisen yleinen tuote (muutama satatuhatta pulloa per vuosi). Koska se ei tapaa olla ’in short supply’, kuten vaikkapa merenpohjasta ongittu Heidsieck, räpmies voi juoda sitä aina kun ottaa osaa juhliin, joissa on lehdistöä paikalla.

  ps. tarkennettu otsikko vastaamaan ekan kappaleen sanamuotoa, ettei tulla vahingossa väittäneeksi, ettei kalliimpia pulloja ole.

  syyskuu 3, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: