Skip to content

Viinifriikki 2009

Kolmen maahantuojan kimppa (Vindirekt, Belmondo ja Tampereen Viinitukku) järjesti ravintola Sipulin Talvipuutarhassa jälleen vuosittaisen viinitapahtumansa, Viinifriikin, jossa oli tyrkyllä monenlaista viiniä eri puolilta maailmaa, liki kaikissa hintaluokissa.

Ehdin tapahtumassa viettämäni tunnin aikana maistelemaan vain kourallisen viinejä, koska pysyin kiireisenä opetellessani käyttämään kameraa (vaihtelevin tuloksin), mutta maistamieni joukosta kaikkein päräyttävin oli vanha klassikko, Château de Beaucastel Etelä-Rhônesta, Chateauneuf du Papen kuuluisalta alueelta. Viini oli kypsän runsas, kerroksellinen ja elähdyttävän pitkä, eikä beaucastelille kohtuullisen yleinen tallinnurkka noussut häiritsevissä määrin nokkaan, vaikka viini onkin kohtuullisen myskinen. Luulenpa, että haalin Beaucastelia pullon tai pari kaappiini, jos niitä sattuu tulemaan matkan varrella vastaan.

Valitettavasti en ole täysin varma, oliko kyseessä vuosikerta 2005 vai 2004, sillä maistoin molempien vuosikertojen viinejä sekä Rhônen pohjoisosista että etelästä peräkanaa. Olen taipuvainen uskomaan, että se oli 2005, mutta kuten sanottua, en ole varma. Kukaties ensi kerralla keskityn maistelemiseen paremmin, tai vaihtoehtoisesti napsin etiketeistä kuvia kamerakännykälläni, jota osaan käyttää.

ps. Vindirektin suunnalta huhuiltiin, että tilaisuus saattaa jatkossa kehittyä piirun verran avoimemmaksi myös laatuviinien harrastajille. Toivotaan, että näin käy, koska Viinifriikki on yksi pimenevän syksyn valopilkuista.

Advertisements
3 Comments Post a comment
 1. Kim Moliis #

  Se oli 2005 Beaucastel. Olin itsekin ihan fiiliksissa tuosta viinistä!

  syyskuu 25, 2009
 2. Viinipiru #

  Kiitti tiedosta Kim, hyvä että edes joku klassikko on maineensa veroinen

  syyskuu 25, 2009
 3. mr_hifi #

  Jamet’n Cote-Rotiet myös loistavia, hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan

  syyskuu 27, 2009

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: