Skip to content

Itävaltakuulumisia

Itävalta on osoittanut kuluneena päivänä eräät ennakkoluulot oikeiksi, mutta muutamat vääriksi. Kyllä, Itävalta on valkoviinien luvattu maa, joka kärsii vaikeasti lausuttavista viininnimistä, joista paras esimerkki lienee makeiden viinien tyylinä tunnettu trockenbeerenauslese, joka saattaisi myydä tuplasti, jos sen nimessä ei olisi kahtakymmentä kirjainta peräkkäin. Mitä tulee punaviineihin, Itävallasta löytyy miellyttäviä viinejä, jotka ovat mausteisia, vähätanniinisisia ja freesejä. Alla muutama irrallinen huomio ja pari kuvaa.

– Nikolaihofin parinkymmenen valkkarin valikoimasta voi ottaa turvallisin mielin minkä tahansa pullon. Laatu on älyttömän korkea läpi halvimmasta viinistä kalleimpaan.

– Jos Grüner veltliner ei tule Itävallan viileämmistä pohjoisosista (kuten Wachau tai Kamptal), se kärsii herkästi öljyisestä tekstuurista, aromaattisesta runsaudesta ja happojen vähäisyydestä. Riittävien happojen kanssa Grüner pelittää.

– Itävallan punaviinien kruununjalokivi on Blaufränkish, mutta kukaties miellyttävin rypäle on Zweigelt. Siitä saadaan helposti lähestyttäviä ja persoonallisia viinejä, jotka eivät kaipaa tammea peittämään raikkauttaan.

Nikolaihofia pöydän täydeltä

Wachau talvisäässä

Fred Loimer@Loimer

Advertisements
5 Comments Post a comment
 1. Aave #

  TBA easy as BLT.

  Oliko Loimerin Wineloft hieno?

  joulukuu 15, 2009
 2. msaava #

  Kyllä herrojen reissu näyttää alkaneen niin hienosti, ettei voi olla kuin hieman kateellinen. Yritän epätoivoisesti tutkia kuvaa Nikolaihoffin pöydän antimista, mutta ei millään kyllä erota kaikkea. Toivottavasti reissusta saadaan paljon materiaalia…

  joulukuu 16, 2009
 3. Viinipiru #

  Loimerin maastoon maastoutuva urban-rural-concrete-conceptual-über-loft oli sanalla sanoen komia, vaikka kellaritilat olivatkin vielä vaiheessa. Tänään vierailtiin myös mm. Lethilla, Steiningerilla ja Meinklangilla, eilen Sepp Moserilla ja Lensillä. Huomenna aamulla Kracheria ja Prieleria. Jossain välissä pari sanaa Pepi Schulerin kanssa. Hyvää viiniä on löytynyt enemmän kuin epäilin, myös pari Alkoon tulossa olevaa: Steiningerin Kamptal Riesling (kympin pintaan) ja Lethin premium Grüneri (28€).

  ps. msaava, Nikolaihoffin pöydältä löytyi Vinothek 1993 ja Süssenberg Grüneri 1999, monta Rieslingia, yksi sulfiititon Veltliner ja jopa Chardonnay. Kello oli 9 aamulla, ulkona satoi lunta, ja oli kohtuullisen outoa kiskoa toistakymmentä viiniä aamutuimaan (vaikka sylkykuppi olikin käytössä).

  joulukuu 17, 2009
 4. Mukava reissu oli! Käykää katsomassa kuvia ViiniTVn fanisivuilta Facebookissa.

  joulukuu 18, 2009

Trackbacks & Pingbacks

 1. Kohti Itävaltaa, mars | Viinipiru – viiniblogi, joka vie koko käden

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: