Skip to content

Kulautettu: Jacopo Biondi-Santi Sassoalloro 2006

Suoraan ensin asiaan ja vasta mutkan kautta blogin perinteitä kunnioittavaan epämääräiseen rönsyilyyn.

Tammiset aromit hallitsevat tuoksua: tummaa suklaata, tuoretta lakritsaa, tummaa marjaa, valkopippuria ja hentoa kukkaisuutta. Paletilla pyörii luumua, hapankirsikkaa ja itämaihin taittavaa mausteisuutta. Maku on täyteläinen ja tanakka, tekstuuri samettinen. Tanniinit ovat robustit, mutta hienojakoiset.

Kuulostaa paperilla maittavalta paketilta, mutta onko siinä nautiskelijan hakemaa esoteerista kulautuskarismaa (sitä jotain, mikä käskee ottamaan uuden kulauksen)? Valitettavasti ei. Viini on ennalta-arvattava yllätyksettömyyteen saakka. Kun ottaa huomioon Biondi-Santi -kytköksen yhteen maan legendaarisempaan viiniin, tämä kirvoittaa pettymyksen tunteen.

Mistä kenkä puristaa? Vaikka viini on teknisesti taitavasti tehty, siitä puuttuu eloisuutta. Kyseessä on valuvika, joka tuntuu vaivaavan yllättävän monia supertoskanalaisia. Tavoiteltaessa paksua suutuntumaa pesuveden mukana lentää toisinaan myös asioita, joista ei kannattaisi luopua, kuten hedelmän puhtautta, raikkautta ja vivahteikkuutta. Uusi tammi latistaa rypäleen oman soinnin pahimmillaan geneeriseksi hissimusiikiksi, jonka kiinnostavuus ei kasva toiseen potenssiin, vaikka volume-nappi käännettäisiin kaakkoon. Mitä hienoviritteisempi rypäle, sitä suurempi mahdollinen halla. Sassoalloro on ollut 14 kuukautta paahtamattomissa tynnyreissä. Siinä maistuu muutama liikaa makuuni.

Viini ei tehnyt minuun vaikutusta, mutta todettakoon ääneen: Sassoalloro ei ole kehno esitys. Jos olet perso korskean tyylin toskanalaisille (ja hulluna esimerkiksi Alkon valikoiman Cabreo il Borgoon), Sassoalloro tarjoaa kelvollista settiä monia ubertoskanalaisia maltillisemmalla kukkaron kevennyksellä. Pullo lähtee Superioresta juuri nyt sopuhintaan 16,95,-.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: