Skip to content

Kämp Signé: Wild, Weird and Wonderful

Kämpin toisen kerroksen ravintola Signé on avannut virallisesti ovensa. Wild, Weird and Wonderful, ravintolan slogan lupaa. Keittiössä häärii Carelian maineeseen nostanut Sami Tallberg ja listalta löytyy muun muassa ruusun terälehdillä maustettua hummeria, pariloitua kesäkurpitsaa suolaheinällä, suolakuoressa paahdettua mukulaselleriä ja metsävadelmia ja pihasauniojäätelöä. Annokset kiteyttävät sloganin hengen onnistuneesti. Signéssä paatunutkin nautiskelija yllättyy, löytää uutta, uudelleenlöytää ja jää ihmettelemään maistuuko tämä jäätelö tosiaan siltä, miltä lapsuuden kesämökillä tuoksui?

Tallberg on villiyrttivillityksineen omaperäisen keittiövelhon maineessa. Vaikutelma ei muutu talon leivän saapuessa pöytään: se on leivottu 200-vuotta vanhaan taikinajuureen. On todettava, että jos taikinan juuri on vanhempaa perua kuin rakennus, jossa Janne Sibelius ja Axel Gallen-Kallela sikailivat absinttipäissään, se on vanhaa. Ja omituista. Ja merkillisen hyvää.

Ravintolan viinilista kurottaa korkealle, kiitos takapiruna väijyvän Lauri Vainion, jonka kyllääntymistä tavoitteleva viinihulluus lienee saavuttanut lakipisteensä Kämpin dekadenteissa puitteissa. Hotellilla on tätä nykyä listoillaan pelkästään  samppanjoita yli sata kappaletta, mikä on komea määrä. Kokonaisuudessaan viinejä on yli tuhat, mikäli alakerran baari, brasserie ja toisen kerroksen Kristallibaari lasketaan mukaan. Kaikkia talon viinejä voi kiikututtaa pohjakerroksen kellarista myös Signéen, jos ravintolan viinilista ei syystä tai toisesta miellytä. Tarkkasilmäinen viinifriikki tekee Kämpin listoilta muuten löytöjä. Etsi Loiren punaviinejä, Etelä-Afrikan Chenineitä ja muita yllättäjiä.

Tulevat kuukaudet näyttävät miten voitokkaasti Signé marssii. Jos Kämp kykenee asettamaan kynnyksensä korkeudelle, jonka yli satunnainen ruokailija loikkaa kompastumatta hotellin prestiisintäyteiseen imagoon, ravintola menestyy varmasti. Toimenpiteet päämäärän saavuttamiseksi ovat tarpeen, sillä yllättävän moni elää edelleen uskossa, ettei Kämppiin sovi astua ilman silkkikravattia ja klubitakkia. Tämä on vaivannut alakerran Brasserieta, vaikka se tarjoaa kelporuokaa, sijaitsee katutasossa ja sisältää jo nimessään lupauksen mutkattomuudesta. Signén hinnoittelusta tai ruoasta se ei jää kiinni.

Signé on aidosti rohkea ja ennakkoluuloton veto konservatiivisessa maineessa olevalta ketjulta. Ennen kaikkea sen toiminnassa tuntuu olevan sydäntä enemmän kuin aikaisemmissa Kämpin ravintoloissa yhteensä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Disclaimer: Palace kustansi pressimaistelut

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: