Skip to content

Viinifriikki 2011:n satoa

Viinifriikki on Vindirektin, Belmondon ja Tampereen Viinitukun järjestämä vuosittainen maistatus, jossa pöydällä on laatua ja vähän lisää laatua. Alla muutama räpsäisy. Pahoittelen, en jaksa kirjoittaa viineistä tasting noteja, vaikka ne moiset ansaitsivatkin. Sen sijaan huuhtelen tanniinit suustani jäävedellä ja pistän television päälle.

Maistuisiko samppanjametodilla valmistettu recioto vuodelta 1998, yli sadan euron pullohintaan? Kuulit oikein. Kyseessä on sekä punainen, kupliva että makea viini. Hävytön transgressio kaiken sopivaisuuden tuolle puolen. Osa porukasta oli aivan pähkinöinä, osa kauhistuneita. Eventin friikein viini eittämättä.

Nam-nam <--- Burgundissa osataan.

 

Pontet Canet 2007 oli samaan aikaan painava ja eteerisen ilmava. Yhä aivan liian nuori, mutta kaikki tyynni hieno viini, joka kannattaa hommata, jos kärsivällisyys vastaa kukkaron syvyyttä. Plussaa tammen kohtuu maltillisesta käytöstä. La Reserve de Léoville-Barton -07 oli alta neljänkympin listan ainoa 'löytö'.

Vindirekt ja dirikka.

Lankkuvapaa dourolainen oli yksi päivän yllättäjistä.

Toisinaan edukkain on paras... Correggian viineihin pitää tutustua paremmin. Chef & Sommelierin viinilistalta niitä kuulemma löytyisi useampiakin.

Franciacortasta kajahtaa. Samppanjan ei tarvitse vapista, vaikka Pizzinin laatu onkin kohdillaan. Rosé oli maistetuista paras.

Ridgen pullojen kuvaaminen on tämän blogin perinne. Ridgen viineistä löydät juttua aiemmista posteista. Suosikkini Geyserville loisti poissaolollaan.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: