Skip to content

Boulevard Social

20120522-150245.jpg

Tuumasta toimeen, tässä suoraan paikan päältä pari kuvaa Björkin ja Wikbergin uusimman ravintolan, Boulevard Socialin, avajaisista Ruttopuiston kupeesta, ravintola Gaijinin kainalosta.

Koska iPhonella kirjoittelu on rasittavaa puuhaa, jätetään löpinät lyhyiksi ja tyydytään toteamaan, että viinilista on sekoitus uutta ja vanhaa maailmaa ja sapuskasektio pyörii Välimeren ympäristössä, unohtamatta itäisen rannan eksotiikkaa Libanonilaisen tartarin muodossa ja etelärannan mausteisuutta muun muassa ras el hanoutilla maustetun ankanrinnan muodossa.

Ruoka on tikissä, kuten herrojen muissakin ravintoloissa. Harissa tehdään alusta alkaen itse, samoin kaikki muut maustesekoitukset ja -tahnat. Viinilistalla on ilahduttavan paljon Kreikkaa, joista etenkin Gai’an Assyrtiko kannattaa testata: Santorinin saaren parhaan tuottajan valkkari on tyylillisesti kuin välimeren chablista, mineraalista ja vedet kielelle herauttavan hapokasta. Jälkiruokiin on todella panostettu, suosittelen jättämään tilaa Lemon pie Marrakeschille.

Janne Hallan kokoama viinilista on järkevästi hinnoiteltu, enemmistö pulloista irtoaa alle viidellä kympillä. Ravintola on konseptoitu poikkeamisystävälliseksi, jos tällaisen sanahirviön voi lennosta kehittää. Ruokalistan antimia on mahdollista maistella myös baaritiskillä tai terassilla. Listalla on kohtuullisen paljon snackeja, joita voi tilata viinilasin tai drinksun seuraksi, jos vatsassa ei hiuo illallisen vertaa.

Jos otetaan huomioon, että vieressä on myös samalla periaatteella toimiva Gaijin, todennäköisyys saada vatsansa täyteen ilman pöytävarausta on poikkeuksellisen hyvä. En keksi paketista moitteen sanaa. Olen iloinen, että ravintola sattuu kotimatkalleni.

ps. Tätä postia on työstetty samalla kun olen vetänyt jätkien ruokia naamaani kuin mikäkin ylensyövä digitaalinen idiot savant. Ensijulkaisuun nähden tekstiä on tuplasti enemmän ja nyt kun olen takaisin läppärin äärellä, fiksaan hyperlinkit ja muut detailit vielä kuntoon. Tämä on ihan mukava tapa kirjoittaa. Hieman myöhemmin luvassa Viinibakkanaalit Tehtaankadun Mange Sudissa. Herkuttelutiistai.

20120522-130354.jpg

20120522-130705.jpg

20120522-133509.jpg

20120522-140151.jpg

20120522-141031.jpg

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: