Skip to content

Welcome to the dark side

Maistuuko chileläinen Errazuriz ’Sangioveselta’? Ei maistu, jos mittatikkuna pidetään Toscanaa ja kyllähän sitä pidetään. Viinillä on kanelisen kukkainen nokka. Tanniinejakin piisaa, samoin happoja. Paletilla pyörii korkeaoktaanista marjaa. Mustaherukkamehun suuntaan maku kyllä taittaa, koska hedelmässä on makea klangi, mutta olkoot. Volttisektiokin pysyy aisoissa, tammen käyttö on esimerkillistä.

Tekeekö tämä kunniaa Italialle? Ei tee, mutta toisaalta pitäisikö sen edes? Se on chileläinen viini ja jo tällaisenaan parempi kuin enemmistö Chilen Pinot noireista.

Olen pyytänyt näytteitä kirjaani varten muutamilta maahantuojilta. Mukana on tullut viinejä, joita en itse ostaisi. Oikein hyvä niin. Sitä huomaa fossiloituvansa änkyröihin mielipiteisiinsä, ellei niitä törmäytä säännöllisesti todellisuuden kanssa. Tälläkin kertaa se kannatti. Viini on oikein mukiinmenevä tapaus, hieman viilennettynä, nautittuna mausteisen grilliruoan kanssa.

Sain kutsun Sisiliaan syksyllä. Jos se vain sopii aikatauluihin, tulivuorimaisemista tunnettu Etna kutsuu. Kullanarvoinen tilaisuus. Pitää järjestellä aikatauluja, koska menen syksyllä myös Turkkiin ja Skotlantiin ja näillä näkymin myös Etelä-Afrikkaan joko vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa. Elämäni haisee, tiedän, mutta onneksi se haisee viinille.

Advertisements
2 Comments Post a comment
  1. Olen kateellinen, siis en viinistä, mutta matkoista. Siitäkin huolimatta mukavaa kesää Helsinkiin!

    heinäkuu 5, 2012
  2. Viinipiru #

    Kiitti! Samoin sinne. Muista, että kuumalla pitää juoda tarpeeksi viiniä!

    heinäkuu 5, 2012

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: