Skip to content

Kansanäänestys monopolin tulevaisuudesta

Petri Viglionen käynnistämä kampanja Alkon monopoliaseman asettamisesta kansanäänestykseen mietojen juomien saralla käynnistyi eilen Kolmen sepän patsaalla. Itse aloitteen, jonka ytimessä on ajatus vähittäismyyntimonopolin tulevaisuuden ratkaisemisesta demokratian keinoin, löydät täältä. Nimien keräys päättyy 15.4.2013. Aikaisemmin tämän kaltaiset kansalaisilta lähtevät aloitteet eivät olleet mahdollisia, joten Viglione näyttäisi olevan pioneeri aloitteensa kanssa useammallakin tavalla.

Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä alkoholilain perusteiden tarkistamiseksi. Kansanäänestyksessä ehdotetaan kysyttävän “Tuleeko mietojen alkoholijuomien vähittäismyynti vapauttaa kilpailulle?” ja äänestäjille tarjotaan kaksi vastausvaihtoehtoa; “kyllä” ja “ei”.

Kansanäänestys ehdotetaan järjestettäväksi europarlamenttivaalien yhteydessä 8.6.2014. Ehdotettu laki, jolla äänestyksesä säädetään, on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä lokakuuta 2013.

Tuen kampanjan tavoitetta avoimesti.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: