Skip to content

Alkon versio sivustosotkusta

Vielä yksi nopea postaus ennen juhannusta. Tiedustelin eilen Alkolta seuraavasti Facebookissa:

” Tiedustelisin milloin sivustojen beta-testivaihe loppuu ja sivustot saatetaan asianmukaiseen, käyttäjäystävälliseen, johdonmukaiseen ja viimeisteltyyn kuntoon?

Lisäksi pyytäisin saada tietää avoimuusperiaatteen nimissä kuka Alkon puolelta on vastannut hankkeen toteutuksesta, toisin sanoen, kuka tai mikä taho Alkon sisällä on vastuussa lopputuloksen laadusta ja/tai valitusta julkaisuaikataulusta?

Ystävällisin terveisin, Arto Koskelo, viini- ja ruokatoimittaja”

Alko vastasi minulle näin:

”Hei Arto, kiitos viestistäsi! 
Beta-vaiheen loppumiselle ei ole tarkkaa aikataulua, vaan palautetta ja toiveita kerätään koko ajan ja korjauksia tehdään isompina kokonaisuuksina. Suurin palautteiden aihe on ollut haku, erityisesti kun käyttäjä hakee tuotteita, ja se onkin kehityslistan ykkösenä. Uudet alko.fi-sivut ovat yhteinen asiamme täällä Alkossa ja tiimiin on kuulunut lukuisia määrä alkolaisia ja kumppaneitamme. Kaikki toiveet, ehdotukset, kehut ja moitteet alko.fi:hin liittyen kannattaa lähettää meille osoitteeseen palaute@alko.fi tai täältä fb:n kautta, niin saamme ne mukaan kehitystyöhön.

T. Alkon asiakasneuvonta / Raisa”

Toisin sanoen Alko ei anna aikataulua beta-vaiheen testauksen lopettamiselle (koska sellaista ei todennäköisesti ole tehty, mikä kertoo projektisuunnitelmasta jo aika paljon), eikä halua kertoa ketkä ovat vastuussa sivustouudistuksen epäonnisesta toteutuksesta. Hieman kuin seinille puhuisi, mutta tämä ei yllätä Suomessa, jossa sinänsä harmitontakin informaatiota jaetaan julkisesti vain jos virkavalta pakottaa, eikä aina silloinkaan. Tämän kaltainen kulttuuri on jo aikansa elänyttä, joten toivotaan että maa kehittyy lopulta virkamiestoiminnan läpinäkyvyydessä muiden länsimaiden tasolle.

Kompuroivista sivustouudistuksista viis, toivotan hyvää juhannusta Viinipirun lukijoille! Pakkasin itse mökille mukaan magnumin Chianti Classicoa sekä magnumim Fleurien Beaujolaisia vuodelta 2011. Kellarista löytyy toki lisäksi pullo poikineen, joten viinin suhteen tilanne on stabiili. Sääennusteiden ollessa erinomaiset ympäri Suomea, ei voi muuta kuin todeta, että tällaisia juhannuksia on tarjolla harvoin. Ottakaahan iisisti ja nauttikaa.

Advertisements
3 Comments Post a comment
 1. joo olen kyllä samaa mieltä kanssasi että alkon sivut eivät mitenkään parantuneet, vaikka sivuston latausnopeus on tainnut nousta. hakutoiminto kuitenkin tökkii ja joka on se jota itse käytän eniten…

  heinäkuu 3, 2013
 2. Kohtuukäyttäjä #

  Minusta uudet sivut ovat erinomaiset. Ne toimivat hienosti myös moderneilla mobiileilla laitteilla. Hakutoiminnoissa on vielä parantamisen varaa, mutta blogistin käsitys epäonnistuneesta ja virkavaltaisesta, käyttäjiä kuulemattomasta ylhäältäpäin tiedottamisesta on jo sinällään käsittämätön asenteellinen ja kaavoihin kangistunut. Näinhän hyvät kaupallisetkin sivustot kehitetään, saati sellaiset, jotka tehdään verorahoilla ja niitä säästäen, nimenomaan konkreettisesti ja vähän raakileena, ja todellista palautetta kuunnellen.

  Uuden sivuston lähtökohta on ”normikäyttäjää” palveleva: tänään on tätä ruokaa, mitäköhän viiniä tässä hintaluokassa löytyy lähi-Alkosta. Vaativampaa kuluttajaa palvelevat monet aiheeseen paneutuneet erikoissivustot, ja Alkon sivuilta voi sitten tulla tarkistamaan, löytyykö juomaa jostain lähiseudun Alkosta. Kaikki muu on jotakuinkin verovarojen haaskaamista (tosin miksei vanhaa hakulomaketta voisi edelleen käyttää vaihtoehtona, jos tietokanta on pysynyt samana, se palvelisi paremmin viininörttejä).

  lokakuu 25, 2013
 3. Viinipiru #

  Hyvä, että joku tykkää.

  lokakuu 28, 2013

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: