Skip to content

Nokka kohti Toscanaa

Photo 23.9.2013 6.20.06

Äkkiä lisää sitä kahvia… Jätkähän on aivan rypyssä.

Kello on kuusi aamulla ja istun Helsinki-Vantaan loungessa mutustelemassa croisanttia. Määränpää on Toscana, jossa on luvassa kolme päivää syömistä ja juomista, Radda in Chiantin kukkuloilla ja rannikolla Maremmassa. Laukkuun on pakattu minijärkkäri, jotta saan napattua julkaisukelpoisia kuvia pahimmista ylilyönneistä ja roistomaisimmista rimanalituksista. Luvassa jonkin näköistä postausta siis, viimeistään loppuviikosta. Reissun takaa löytyy Zoninin viinitalo, joka valmistaa viiniä eri puolilla Italiaa. Zonin on Italian viinibisneksen suurin perheyritys ja kooltaan noin puolet Espanjan Torresista. Näillä lukemilla se lasketaan jo melkoiseksi jässikäksi. Nähtäväksi jää onnistuuko se yllättämään laadun saralla.

Blogi on viettänyt viime viikot hiljaiseloa. Syksyllä on ollut härdelliä. Onneksi olen saanut myös jotain aikaan. Käsikirjoitus seuraavaan opukseeni, Pirun hyvään viinikirjaan, on käytännössä viimeistelyä vaille valmis. Kustantaja luki tekstin viime viikolla läpi ja oli tyytyväinen. Väitti hihitelleensä yksinään yömyöhään. Koska kyseessä on paatunut viskinharrastaja, tätä on pidettävä hyvänä ennusmerkkinä. Itse on omalle tekstilleen sokea, joten hirvitys tuntuu olevan sama kirjan järjestysnumerosta riippumatta. Lievitystä tuskaan toi kirjan kansiluonnos viime viikolla. Se näytti hienolta. Joku saattaisi olla sitä mieltä, ettei viinikirjan kansikuva voi olla räpsäisty Vaasankadulta, mutta väliäkö tuolla.

Luvassa on edellistä kirjaa visuaalisempi perusteos viinistä, jossa on huumoria, tietoa ja diipimpää pohdiskelua suomalaisen viinikulttuurin tolasta. Kirja pullahtaa kirjakauppoihin jouluksi, joten kannattaa käydä välillä täällä blogin puolella tsekkaamassa, koska pistän ennakkomyynnit ystävähintaan käyntiin lähempänä ajankohtaa.

Huomenta Suomen viinikuviot ovat tuoneet syksyyn hommaa. Palaan reissusta kotiin keskiviikkoyönä. Seuraavana aamuna studioon tulee vieras Uudesta Seelannista. Jos pidät Jackson Estaten viineistä, kannattaa kukaties katsoa torstaiaamuna ohjelma. Ajattelin udella herralta vastausta kysymykseen, joka on lähtöisin suomalaisten viininjuojien riveistä, joten ehdota rohkeasti jotain!

Sitten ei muuta kuin laukku olalle ja kohti lähtöporttia.

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: