Skip to content

Limouxin kuohuvia ja Malepèren punaisia Languedocissa

Vietin muutaman päivän Etelä-Ranskassa Carcassonnen linnakaupungissa Millesimes en Languedoc -tapahtumassa. Totesin, että maakunta on edelleen paikoillaan ja tuottaa siinä määrin viiniä, etten päivittäisellä sadan viinin otannalla päässyt tälläkään kertaa kuin raaputtamaan Minervoisin, Corbièresin, Faugersin, Maleperen, Cabardèsin, La Clapen, Saint-Chinianin ja Fitoun pintoja.

Huomasin nauttivani vuosisataisesta kuohuvatraditiosta tunnetun Limouxin alueen viineistä eniten. Etenkin Antechin hallitut ja heleät kuplivat tekivät vaikutuksen. Missä viinejä pääsee maistamaan Suomessa? Madame Antech kertoi, että he toimivat Suomessa Tampereen viinitukun kanssa. Kuplivaa pääsee maistamaan Helsingissä ainakin ravintola Pastiksessa, mikä onkin varsin suositeltavaa puuhaa pelkästään ravintolan harjoittaman hinnoittelun vuoksi.

Malepèressa kävin moikkaamassa kaveria Domaine La Louvièrella. Grohen hanaperheen Nick vaihtoi lavuaarikaupan viinintekoon Etelä-Ranskassa ja vaikka kumpuilevien viinitarhojen muodot eivät noudatakaan teollisen muotoilun bauhaus-koulukuntaa, estetiikan määrä ei ainakaan laskenut päätöksen myötä. Louvièrea maahantuo Viinitie, joten mahdollisuudet törmätä susimaisiin viineihin Suomen maankamaralla ovat vähintään kohtuulliset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERADisclaimer: osallistuin kutsuttuna kirjoittajana, eli en maksanut matkoja tai majoitusta

Advertisements
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: