Skip to content

Syystober aidan takaa

Nuoren cansan fakta: parin desin lasillinen olutta maistuu milloin vain, jos olut on laadukasta.

Nuoren cansan fakta: parin desin lasillinen olutta maistuu milloin vain, jos olut on laadukasta.

Helsingin Rautatientorilla käynnistynyt pienpanimofestari Syystober näytti ulospäin maukkaalta keskitysleiriltä. Se oli ympäröity metalliaidoilla kaikista ilmansuunnista. Ratkaisu esti tehokkaasti olutkulttuurin leviämisen välittömään lähiympäristöön, mikä oli varmasti tarkoituskin, sillä lähistöllä oleskeli nuoria.

Jäin miettimään: miltähän tapahtuma olisi näyttänyt, jos mitään aitoja ei olisi ollut ja kojut olisivat olleet torilla niin kuin vihanneskauppiaiden teltat konsanaan? Ihmiset maistelleet olutta ja vaihtaneet kuulumisia, kuka lyhyemmin, kuka pidemmin?

Minä ainakin olisin nauttinut lasillisen vuoden olueksi valittua StaPan American Lageria ja työnnellyt samalla lastenrattaita. Nyt pelkkä ajatus olisi ollut lähinnä irvokas.

On selvää, että olut ei näyttäydy metalliaitojen takaa elintarvikkeena, vaan jonain paljon jännittävämpänä. Luulen, että aidan toiselle puolelle eristetty nuorisokin sen tajusi.

Tilanne ei tietenkään ole arvokasta työtä tekevien järjestäjien vika. Vika on nykyisissä laeissa, jotka estävät maata kehittymästä seuraavalle tasolle juomakulttuurissa. Lait on muutettava. Meidän vuoksemme. Olutkulttuurin vuoksi. Tai vaikka ihan huomisen aikuisten vuoksi.

Advertisements
2 Comments Post a comment
  1. Hyvä Arto! Yksi minun lempipaikkojani Münchenissä on Viktualienmarkt, joka on yhtä lailla olutpuutarha kuin tuoreruokatorikin. Usein lentokentältä aamukoneella tullessani suuntaan ensimmäiseksi sinne. Käyn hakemassa kioskista leberkäseä ja torikojusta juustoja. Sitten noudan tiskiltä oluen ja nautin varhaisen lounaani suurten lehtipuiden alla. Lopuksi mutustelen juustoja, ja jos sillä tuulella olen, voin vielä hakea vaikka maistella lasillisen viiniä tai kipata näkäräisen. Aidat ovat jossakin Münchenin ulkopuolella, Dachaussa. Muistona ajasta, jolloin joidenkin ihmisten ihmisarvo oli alhaisempi kuin kulkukoirien.

    syyskuu 3, 2014
  2. Viinipiru #

    Kuulostaa aika mahtavalta Heikki. Ehkä joku päivä meilläkin.

    syyskuu 3, 2014

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: